Coaching

Therapie

Coaching gericht op inzicht, kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Als u vastgelopen bent, wanneer u het gevoel hebt niet de volledige potenties te benutten die erin zitten, zowel op werkgebied als privéleven, kunt u een sessie of traject aanvragen.

Onderwerpen die vaak aan de orde komen in mijn sessies zijn:

  • Hoe kan ik mezelf ontwikkelen?
  • Hoe kan ik meer zelfvertrouwen ontwikkelen?
  • Hoe kan ik beter leren communiceren? 

 

Het kan zijn dat u een bepaalde richting in uw leven mist. Misschien bent u vastgelopen in uw leven, is het leven op dit moment een sleur, en bent u op zoek naar meer voldoening. Misschien bent u uzelf voorbij gelopen ten gunste van anderen, en begint het gebrek aan aandacht voor uzelf op te breken.
Bij coaching draait het om creëren en ontwikkelen van mogelijkheden om u persoonlijke effectiviteit te vergroten. Dit doen we door uw (ongebruikte) mogelijkheden in kaart te brengen, en deze kwaliteiten optimaal te benutten. Uw effectiviteit zal op die manier toenemen. De focus wordt op die manier gelegd op: wat wil ik? Waar ben ik goed in? En hoe kan ik deze kwaliteiten zo goed mogelijk benutten?
Coaching is het naar boven halen van uw sterke kwaliteiten en talenten. Coaching heeft geen betrekking op het verleden. Er wordt niet gewroet in gevoelige en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden. Coaching speelt zich af in het ‘hier en nu’.

Psychologische hulp gericht op inzicht, verandering en balans

De psychologische hulp is er op gericht om u te begeleiden met problemen die uw dagelijks leven belemmeren. Bijvoorbeeld door een negatief zelfbeeld, een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden die nadelige gevolgen hebben voor zowel uw geestelijke als uw lichamelijke gezondheid.
We onderzoeken actief hoe de negatieve gedachtenpatronen, belemmeringen en (kern)overtuigingen zijn ontstaan, en hoe dit heeft kunnen leiden tot de betreffende (psychische) klachten. We werken dit uit via doelgerichte methoden, waarbij u stap voor stap bewust wordt van knelpunten die uw leven belemmeren. Hoe kunt u deze gedachten anders leren interpreteren, zodat u de gevoelens en het gedrag beter op elkaar kunt laten instemmen.
De methoden die worden gebruikt zijn oplossing – en doelgericht van aard. Als het moment komt dan zal ik ook ontspanning – en aandachtgerichte methoden inzetten om hiermee uw denkpatronen te beïnvloeden.

 

Huiswerk

Vrijwel in iedere therapievorm worden huiswerkopdrachten ingezet. Dit kunnen oefeningen zijn om de gedachten en emoties te onderzoeken en in kaart te brengen. Dit kan het bijhouden van een weekoverzicht zijn. Maar het kunnen ook oefeningen zijn, zoals bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen of meditatieoefeningen (mindfulness). De huiswerkopdrachten zijn zo ingericht dat ze over het algemeen niet moeilijk of vervelend zijn. De bedoeling van het huiswerk is om de nieuw geleerde vaardigheden, gezonde patronen en strategieën op duurzame wijze in uw leven te integreren.

Spreekt dit u aan? Neemt u dan gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, en ik vertel u graag de mogelijkheden.